Se, että Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu löytyvät vain minun tarinoiden hahmoista, ei tarkoita sitä, ettei muiden tarinoissa esiintyisi heitä.

Varokaa juonipaljastuksia!

@aurinkomursu :n tarinoissa esiintyvät hahmot

Aurinkomursu: Yksi päähenkilöistä, joka on ollut mukana alusta asti. Mursulauman tunnettu luotettu.

Kuumursu: Yksi päähenkilöistä, joka on hänkin ollut mukana kokoajan.

Taulumursu: Yksi päähenkilöistä, jonka edeltäjinä voidaan pitää ainakin Suihkumursua, Kuulokemursua ja Emojimursua.

Pomomursu (ensimmäinen tarinoissa esiintynyt): Mursulauman johtaja.

(Juonipaljastuksia tarinasta Simpukkojen mursutAaltomursu: Yksi Pomokalan simpukkoihin vangitsemista mursuista; kaksi muuta olivat hänen ystävänsä Pisaramursu ja Vesimursu. Vapauduttuaan Aurinkomursun, Kuumursun ja Taulumursun avuliaisuuden ansiosta hän alkoi kirjoittaa simpukoissa elämisestä kirjaa Pisaramursun ja Vesimursun kanssa.

Pisaramursu: Aaltomursun ja Vesimursun ystävä.

Vesimursu: Aaltomursun ja Pisaramursun ystävä. Joutuu usein ihmettelyn ja arvostelun kohteeksi toisinaan ilmi tulevan suorasanaisuutensa takia.

(Juonipaljastuksia tarinoista Simpukkojen mursut ja Mursut ja pomohylkeen suunnitelmaSerpentiinimursu: Entinen luotettu, jonka Pomomursu ylensi kyseiseen asemaan Simpukkojen mursuissa, menettäessään luottamuksen Aurinkomursuun, Kuumursuun ja Taulumursuun. Luotettuna hänet löysi yleensä Kirjastomursun ja Kassamursun seurasta. Kun Pomomursu taas alkoi luottaa jo mainittuun kolmikkoon, Serpentiinimursu menetti luotetun aseman, minkä takia hän tuli kateelliseksi. Tarinassa Mursut ja pomohylkeen suunnitelma Serpentiinimursu liittyi hylkeiden laumaan lajistaan huolimatta, tarkoituksena kostaa Aurinkomursulle ja muille, mutta hylkeet pettivät hänet taistelussa mursuja vastaan ja lopulta jääkarhut tappoivat tuon armoa antamatta.

(Mursut Portugalissa-juonipaljastuksia) Lumimursu: Kuolleeksi luultu Taulumursun serkku, joka oli kauan sitten Pomomursun kilpailija. Pomomursun päästyä luotetuksi suuttui ja ryhtyi kirjastonhoitajaksi sen ajan Pomomursun kielloista huolimatta pitäen huolen siitä, että lauma hyötyisi hänen vahvuuksistaan mahdollisimman vähän. Ennen "kuolemaansa" Lumimursu kirjoitti kirjan Luminen sydän. Tarinassa Mursut Portugalissa selvisi, että Lumimursu ei ollutkaan kuollut. Itseensä pettyneenä hän oli lavastanut kuolemansa ja tullut Portugaliin, jossa Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu törmäsivät häneen sattumalta. Lumimursu palasi lauman luo.

Hyrrämursu: Taulumursun kaveri, jolla on suuri hyrräkokoelma, johon kuuluu myös lukuisia fidget spinnereitä. Häntä kiusattiin pentuna hyrristä pitämisen ja ulkonäkönsä takia.

Kirjastomursu: Laumansa kirjastossa työskentelevä kirjastonhoitaja, jonka löytää usein Kassamursun seurasta.

Kassamursu: Kauppansa kassa ja omistaja, joka viihtyy Kirjastomursun seurassa.

Pomojääkarhu (ensimmäinen tarinoissa esiintynyt): Jääkarhulauman johtaja.

(Mursut Portugalissa-juonipaljastuksia) Kuolonkarhu: Jääkarhulauman luotettu, jonka Aurinkomursu pelasti salasanasuojatun Aurinkomursun jutut-blogin ensimmäisessä tarinassa (Aurinkomursun talvirieha 2016) varmalta kuolemalta. Aluksi pentu halusi olla salaa pelastajansa ystävä, mutta myöhemmin päätti olla uskollinen omalle laumalleen. Silloinen Pomojääkarhu teki Kuolonkarhusta saman tien luotettunsa tämän nuoruudesta huolimatta ja hän sai korkea-arvoisuutensa takia ottaa itselleen nimen käyttöön. Tarinassa Mursut Portugalissa selvisi, että Kuolonkarhu oli saanut kaksi pentua: Kuolonkarhu 2 ja Kuolonkarhu 3.

(Mursut Portugalissa-juonipaljastuksia) Kuolonkarhu 2: Kuolonkarhun poika ja Kuolonkarhu 3'n veli, jonka olemassaolo selvisi mursuille tarinassa Mursut Portugalissa, mursujen ja jääkarhujen rajakahakan yhteydessä.

(Mursut Portugalissa-juonipaljastuksia) Kuolonkarhu 3: Kuolonkarhun tytär ja Kuolonkarhu 2'n sisko, jonka olemassaolo selvisi samaan aikaan kuin veljensäkin.

(Tavallaan juonipaljastus vuoden 2017 jouluspesiaalista) Pomopöllö: Pöllölauman arvostettu johtaja ja Kirjepöllön veli.

(Tavallaan juonipaljastus vuoden 2017 jouluspesiaalista) Kirjepöllö: Maailmaa kiertelevä Pomopöllön veli, joka "kertoo ensimmäisen pomopöllön lakeja noudattaville laumoille asioita, joista voisi olla niille hyötyä tai iloa." Toisessa jouluspesiaalissa hän kertoi Kylmätähden kuolemasta mursuille ja jääkarhuille. Myöhemmin hän puhui Aurinkomursun, Kuumursun ja Taulumursun kanssa veljensä tylystä käytöksestä häntä kohtaan. Aurinkomursu olisi mielellään auttanut ja tukenut pöllöä, mutta Kirjepöllö torjui hänen apunsa ja lähti luvaten, että he tapaisivat vielä.

(Juonipaljastus Simpukkojen mursuista) Pomokala (ensimmäinen tarinoissa esiintynyt): Kalalauman entinen johtaja, joka vangitsi simpukkojen mursut simpukkoihin ja oli Pomohylkeen ystävä. Pomokalan kuoltua epäreilussa taistelussa Aurinkomursua, Taulumursua, Kuolonkarhua ja Kylmätähteä vastaan, kalat rikkoivat heidän ennen niin hyvät välinsä hylkeisiin. Nykyistä Pomokalaa ei ole vielä tarinoissa nähty.

Pomohylje: Pomokalan paras ystävä ja hyljelauman johtaja.

Pilvihylje: Hyljelauman luotettu.

(Mursut Portugalissa-juonipaljastuksia) Pyry: Siperianhusky, jonka omistajien lentokoneessa Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu matkustivat Portugaliin. Tämän Pyry hyväksyi vastahakoisesti, eivätkä mursutkaan pitäneet koirasta. He kuitenkin kulkivat Pyryn kyydissä myös paluumatkalla, ja totesivat, että tämä oli muuttunut. Mursujen yllätykseksi lemmikkielämän taakseen jättänyt Pyry tuli saattamaan heitä kotiin.

(Mursut Portugalissa-juonipaljastuksia) Mentira: Aurinkomursun, Kuumursun ja Taulumursun Portugalissa kohtaama saksanpaimenkoira, jonka seuraan tylsistynyt mursukolmikko liittyi Mentiran kerrottua "yhdestä kivasta paikasta", missä hän vieraili usein. Kyseinen paikka paljastui ihmisten pensasaitalabyrintiksi, jossa Mentira ja mursut kävivät. Sen jälkeen nelikko käveli metsään, jossa Mentira hyökkäsi mursujen kimppuun vasten tahtoaan. Naaras vihjaili ihmistenkin liittyvän jotenkin asiaan, mutta Aurinkomursu ja kumppanit eivät ymmärtäneet, mitä tämä yritti kertoa. Mentira joutui pian alakynteen, ja hän jäi maahan makaamaan henkihievereissä. Mursut lähtivät paikalta.

(Tavallaan juonipaljastus vuoden 2017 jouluspesiaalista) Appelsiini: Kylmätähden surmaamiseen osallistunut kulkukissa.

(Mursut ja pomohylkeen suunnitelma-juonipaljastuksia ja tavallaan juonipaljastus vuoden 2017 jouluspesiaalista) Kylmätähti: Jääkarhujen reviiriä vienyt erakkokissa, joka on meidän ex-nettikaverin keksimä hahmo. Kylmätähden erikoinen nimi perustuu Soturikissat-fantasiakirjasarjaan, jossa tähtipääte meinaa päällikön (=pomokissan) asemaa. Kylmätähteä usein nähtiin mursujen tai jääkarhujen väliaikaisena liittolaisena. Tarinassa Mursut ja pomohylkeen suunnitelma ihmiset huijasivat Kylmätähden lentokoneeseensa ja Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu menivät pelastamaan häntä. Ongelmien jälkeen Kylmätähti päätti kotiinpalamisen sijaan jäädä kulkukissaksi. Sovittiin, että Kylmätähden omaisuus olisi jääkarhujen, olihan hänen talonsa heidän reviirillään. Toisessa jouluspesiaalissa Kirjepöllö tuli kertomaan, että Kylmätähti kuoli vihamielisen kulkukissalauman kynsissä.


Seuraavien osioiden päivittämisen olen kokonaan lopettanut.

@unifluff_ :in tarinoissa esiintyvät hahmot

Shiba: Tähden kumppani

Tähti: Shiban kumppani.

Kuu: Shiban ja Tähden pentu sekä Auringon ja Taulun kaveri.

Aurinko: Kuun ja Taulun kaveri.

Taulu: Auringon ja Kuun kaveri.

@taulumursuh :in tarinoissa esiintyvät hahmot

Ei ole vielä.