2016

Kesäkuu: Olimme saaneet Instagramissa 400 seuraajaa ja mietimme, mikä voisi olla spesiaali, jonka ainakin minä halusin tehdä, sillä aikaisempien satojen kohdalla ei ollut mitään muuta kuin kiitoksia tullut. Keksin, että voisimme järjestää mursuroolipelin, mutta perusin suuret suunnitelmani, kun kävi ilmi, etteivät toiveemme roolipeliin liittyen olleet samanlaiset.

Päätimme laittaa yhteisen tarinan pystyyn, jolle @taulumursu keksi nimeksi Mursujen kesä. Minun kirjoittamassa ensimmäisessä osassa meidän mursuhahmot tutustuivat Walrusgramissa eli Instagramin mursuversiossa ja heille selvisi, että he asuivat kaikki samassa paikassa: Hammaskylässä, jonka nimi viittaa mursujen syöksyhampaisiin, joiden virallista nimitystä en kesäkuussa tiennyt. Kuumursu ja Kuulokemursu (nykyään Taulumursu) olivat kuitenkin törmänneet ennen Aurinkomursun tuloa ilkeään Kissamursuun. Tarinankin kanssa tuli mutkia matkaan, ja jonkin ajan kuluttua ilmoitinkin Instagram-seuraajille lopettavani tarinan tekemisen ja kysyin, olisiko heillä muita ehdotuksia. Ainoa ehdotus, jonka saimme oli kuvakisa, mutta me emme keksineet, miten toteuttaisimme sen.

Tulin ajatelleeksi mursut.vuodatus.net :iä ja kaipuutani blogin kirjoittamisen pariin, joten ehdotin ylläpitäjille, että tekisimme uuden mursublogin. Sain 18. päivän illalla, lähellä keskiyötä, käyttäjän ja blogin luotua. Blogin ylläpitäminen alkoi hyvin, vaikka tulikin ihmeteltyä, kun @taulumursu :lta ei tuntunut ensimmäistä postausta kuuluvan. @mursukuu keksi tehdä Kuumursu kertoo-sarjan ja niinpä minä tein oman versioni, @aurinkomursu kertoo.

Heinäkuu: Otin @mursukuu :n kanssa uudelleen puheeksi @taulumursu :n epäaktiivisuuden. Tällä kertaa erottamismietinnät osoittautuivat turhiksi, @taulumursu nimittäin teki ensimmäisen postauksensa. Aloitin Simpukkojen mursut-tarinan. @mursukuu aloitti Mursujen liikuntaa-tarinan, jota kirjoitti blogin etusivulle ja korjasin sekavuuden kopioimalla osat Meidän mursutarinat-sivulle. Poistin lopulta Meidän mursutarinat-sivun ja aloitin uuden version Simpukkojen mursut-tarinasta, kun se oli hävinnyt sivun mukana (kopsasinhan minä sen sieltä, mutta kopsasin ennen sen liittämistä artikkeliin muuta "tärkeää"..)

Elokuu: @mursukuu palasi pieneltä tauoltaan, jonka oli pitänyt kesäloman takia. Vaihdoin ulkoasun. @taulumursu aloitti Mursut lomalla-tarinan ja Taulumursu kertoo-sarjan palaten samalla tauoltaan. Poistin pari osaa @aurinkomursu kertoo-postaussarjastani, jotka käsittelivät mursuja vastaan olevia ja niitä haukkuvia henkilöitä sekä päätin samalla, etten tee niistä enää postauksia. Kun kerroin asiasta @taulumursu :lle, hänkin päätti olla postaamatta sellaisista henkilöistä postauksia, mutta säilytti kuitenkin postaukset, joissa oli tälläisistä tyypeistä kertonut.

Syyskuu: Tein @taulumursu :n blogi-sivun. Huomasin, että muut ylläpitäjät olivat hieman epäaktiivisia ja minä puolestaan postasin melkein joka päivä, joten yritin vähentää aktiivisuuttani saadakseni muutkin ylläpitäjät postailemaan. Halusin kuitenkin laittaa kaikki kokemani mursuihin liittyvät jutut ylös ennen kuin unohtaisin ne ja postailla Simpukkojen mursut-tarinan osia aina välillä, joten suunnitelma ei onnistunut täysin, mutta tämä ei saanut minua luovuttamaan. @mursukuu :lle kuun lopussa sain kätevästi vihjattua, että tulisi postaamaan kertomalla, että kirjoitan tarinaani 10. osan ja pistin hänelle Transformicen yksityisviestissä "www.menepostaamaan.com" Tämä vihjaus auttoikin ja hän palasi tauolta. 23. päivä saimme uuden kävijämääräenkan, 92 kävijää päivässä. Lopulta @taulumursu :kin postasi, eli olin onnistunut yrityksessäni saada muut ylläpitäjät postaamaan.

Lokakuu: Saimme 12. päivä taas uuden kävijämääräenkan, joka oli tällä kertaa peräti 124 kävijää päivässä! Tein sivun Tarinoiden hahmojen esittelyt.

Marraskuu: Vaihdoin ulkoasun jouluisemmaksi. Kun otin bloggaamisen taas puheeksi, @mursukuu kertoi, ettei hänellä ole postattavaa. Muistutin häntä Mursujen liikuntaa-tarinasta ja sain hänet palaamaan tauoltaan.Poistin @taulumursu :n blogi-sivun, koska blogi oli alkanut vaikuttaa epäaktiiviselta. Sain vihdoin tietää @taulumursu :n bloggaustauon syyn. Huomasin, että 22. päivä oli tullut 99 kävijää ja seuraavana päivänä peräti 102, ja vaikka se ei ennätys ollutkaan, olin todella onnellinen. Myöhemmin selvisi, että @taulumursu sai koneensa takaisin, jolle omistinkin kokonaisen postauksen.

Joulukuu: Päätin lopullisesti, etten tekisi joulukalenteria. Aloin suunnitella uutta postausaihetta mursuaiheisten kokemuksiemme ja tarinoiden rinnalle: omia Ryhmä Hau-postauksiani keskittyen sarjan mursuihin ja pääsinkin saman kuun sisällä aloittamaan ensimmäisellä kyseistä aihetta käsittelevällä postauksella. 23. päivä keksin taas uuden postausaiheen, @mursukuu :n Kuumursun joulutarinan (tarina on Instagramissa) osien arvostelun yksi kerrallaan. 25. päivä sain vihdoin ylläpitäjät palaamaan. Ulkoasua tuli vaihdettua kaksi kertaa ja @kuumursu aloitti kaksi tarinaa.

2017

Tammikuu: Aloitin Mursut ja pomohylkeen suunnitelma-tarinan.

Helmikuu: 7. päivä saimme uuden kävijäenkan, 160 kävijää päivässä! Kun kuu lähestyi loppuaan, alkoi blogi hieman hiljentyä, mutta sain nipin ja napin helmikuun puolella inspiraatiota ja herätin blogin eloon lähes kahden viikon tauon jälkeen. Sain @mursukuu :n palaamaan blogin kirjoitteluun. Hän päätti, että postaisi enintään yhden postauksen kuussa, koska hänellä oli koulukiireitä.

Maaliskuu: 25. päivä @mursukuu halusi postata postauksen, mutta hän huomasi, että kirjautuminen ei onnistunut, koska kirjautuessaan hän joutui sivulle, jossa pahoiteltiin virheestä .Hän oli ymmärrettävästi hätääntynyt. Minua alkoi pelottaa vasta, kun testasin itse kirjautumista, koska minäkään en päässyt sille sivulle, mikä normaalisti tulee näkyviin, kun on kirjautunut. @mursukuu ilmoitti Instagramissa asiasta pyytäen apua ongelmaan niiltä, joille asia on tuttu. @taulumursu ilmoitti, että hän voi testata kirjautumista. Samoihin aikoihin testasin taas kirjautumista ja tällä kertaa pääsin sisälle. Ilmoitin hetken päästä siitä Instagramissa. 29. päivä saimme uuden kävijäenkan, 195 kävijää päivässä, tosin tämän huomasin vasta huhtikuun puolella.

Huhtikuu: Kävi sama juttu kuin helmikuussakin, eli blogi oli parin postauksen jälkeen epäaktiivinen ja vasta kuun lopussa sain blogin herätettyä henkiin.

Toukokuu: 16. päivä @kuumursu ilmoitti, että hän tulee postaamaan aktiivisemmin kesälomalla. Olin iloinen, kun blogi sai 27. päivä 175 kävijää, vain 20 kävijää alle kävijäenkan. Vielä kivempi juttu oli se, että blogi sai omina synttäreinäni eli 30. päivä 184 kävijää!

Kesäkuu: 6. päivä @taulumursu sai idean, että voisimme ottaa vastaan Instagram-seuraajiltamme kuvia, joita postailisimme Instagram-tilillemme. Minä väänsin @taulumursu :n ideasta toisen idean: voisimme luoda Mursukamut-sähköpostin, jonne lukijat lähettäisivät mursuihin liittyviä tekstejä, joita me ylläpitäjät julkaisisimme tässä blogissa. @taulumursu teki sähköpostin Gmailiin, mutta muiden kuvien postaaminen jäi vain ideaksi. Kirjoitin fidget spinner-novellin, jonka inspiroimana @taulumursu palasi "taulu edition" mukanaan.

Heinäkuu: 6. päivä blogissa vieraili 192 henkilöä, joka oli lähes sen hetkinen ennätyksemme. Arvelin, että saman kuun aikana tulisi uusi kävijäennätys. Se ei kuitenkin onnistunut, mutta 20. päivä blogissa vieraili 179 ihmistä.

Elokuu: Toisena päivänä vaihdoin ulkoasun. Tein mursupaitaprojektistani uuden postausaiheen. Kuun lopulla tuli kaksi nipin ja napin numeron 100 ylittävää kävijämäärää: 25. päivä 102, 28. päivä 101. Toivottavasti en kuulostanut kiittämättömältä, koska eihän noin isot kävijäluvut ole läheskään kaikille blogeille itsestäänselvyys!

Syyskuu: Toinen päivä blogissa vieraili 112 henkilöä. Reaktioni: "Haa, hätänumero..." 7. päivä tuli 106 kävijää. 10. päivä haaveeni toteutui: 200 tuli täyteen, tarkemmin sanottuna 209! Olin pari päivää aikaisemmin alkanut epäillä, että kommenteiden niukkuus johtuu siitä, ettei mursut kiinnosta ihmisiä blogin aiheena, mutta tämän ansiosta epäilykset hävisivät, joten kiitos! 16. päivänä saatiin 179 vierailua ja 20. päivänä 151.

image.jpg

^ Oli pakko ottaa kuva muistoksi.

Lokakuu: 9. päivä saimme 172 kävijää. 14. päivä tuli taas uusi kävijäenkka, 218 kävijää. 26. päivä blogissa vierailtiin 108 kertaa ja 29. päivä 113. 30. päivä oli kävijäenkan aika vaihtua: 214 kävijää!

Marraskuu: 8. päivä 232 kävijää!?20. päivä saimme tasan 160 kävijää.

Joulukuu: Toisena päivänä blogissa vierailtiin 211 ja joulupäivänä 116 kertaa.30. päivänä saimme 105 kävijää

2018

Tammikuu: 3. päivä blogissamme kävi 201 tyyppiä (aloin miettiä, että oispa siistiä, jos itsenäisyyspäivänä kävijämäärä olisi 101). Yritin tehdä kyselyä vuoden 2017 sisällöstä tänne blogin puolelle, mutta kun en saanut PollCoden antamaa HTML-koodia toimimaan, annoin olla.Olin niin pettynyt tähän hyvältä vaikuttaneeseen sivustoon, ettei minua huvittanut suosiolla linkittää kyseistä kyselyä.19. päivä blogissa vieraili 135 henkilöä ja sitä seuraavana päivänä 139

Blogin ylläpitäminen loppui.