Heippa kaikki! Olen tässä matkalla sukulaisiltamme kotiin, ja päätin käydä instagramissa. Taulumursu ja Aurinkomursu (blogin toiset ylläpitäjät) olivat jutelleet jostain, ja en ollut lukenut viestejä. He luulivat että olin käynyt lukemassa ne meidän @mursukamut-käyttäjällämme, koska kyseinen käyttäjä oli viestit lukenut. Taulumursu ja Aurinkomursu eivät siis olleet silloin ollut Mursukamut käyttäjällä.

Tässä puolisen tuntia sitten luin viestit, ja tajusin että meidät oli taas hakkeroitu! En siis itse ollut ollut Mursukamut käyttäjällä silloin. Onneksi kyseinen käyttäjä oli iPad;ini käyttäjämuistissa ja pääsin sinne. Mutta kun yritin kännykälläni Mursukamujen salasanaa, se ei toiminut! 

Tiesin mitä tehdä, ja menin iPadillani käyttäjällemme ja yhdistin sen sähköpostiosoitteeseeni. Salasanan vaihto-viestiä ei kuitenkaan tullut, vaikka yritin kuinka monta kertaa. (Emme siis tienneet tilin senhetkistä salasanaa, joten en suoraan voinut sitä vaihtaa). Onneksi yhdellä tavalla sain sen tulemaan sähköpostiini, mutta en ensin tajunnut mitä tekisin sitten. Lähetin viestin monta kertaa ja yritin eri keinoja mutta en vain tajunnut miten salasanan voi vaihtaa. Juttu siis ehdotti minulle vain linkkiä millä pääsisin käyttäjälleni, mutta jos en vaihtaisi salasanaa, hakkeri pääsisi sinne myös!

Onneksi huomasin varmaan kahdeksannen viestin alareunassa nappulan "palauta salasana". Klikkasin siitä ja pääsin vaihtamaan salasanan ilman vanhan salasanan syöttöä (tuo kuulosti tyhmältä :D)

Blogilla on siis eri salasana kun instagram-tilillämme. Onneksi salasana on nyt vaihdettu ja kaikki on hyvin.

Tässä teille pikkuinen tositarina tältäpäivältä :D T. Kuumursu